Tungri | Gebakken boterbonen met gegrilde kippenvleugels (of indien vegetarisch zonder kippenvleugels) - Tungri

Gebakken boterbonen met gegrilde kippenvleugels (of indien vegetarisch zonder kippenvleugels)

Ingrediënten

450 gr boterbonen van goede kwaliteit uit blik afgespoeld (kan ook gedroogd, maar dan moeten ze al geweekt en beetgaar gekookt zijn voordat u begint), 1 el boter, 4 el olijfolie plus iets extra om te besprenkelen, 8 bosuien in lange repen gesneden, 3 tl chilivlokken, 200 gr jonge spinazie in reepjes gesneden, zout, 1,5 el citroensap, 150 gr feta in blokjes (indien vegetarisch kan de hoeveelheid feta worden verdubbeld), 2 tl sumak, handvol fijngesneden kervel en een handvol fijngesneden dille, 6 kippenvleugeltjes.

Bereidingswijze

Kippenvleugels
Leg de kippenvleugels in een ovenvaste pan met antiaanbaklaag en bestrooi ze met flink wat zout. Zet de oven op 200 graden en braad ze 45 minuten.

Gebakken boterbonen
Verhit de boter met de olie in een pan (die zo groot is dat alle bonen er op de bodem inpassen) tot goed heet. Voeg de bonen toe en bak ze op middelhoog vuur 2 minuten. Voeg dan de bosui, de chilivlokken toe en bak 30 seconden. Voeg hierna de spinazie toe en bak totdat deze is geslonken, ongeveer 2 minuten. Zet het vuur uit. Maal zeezout over de bonen, sprenkel er citroensap over en bestrooi met de feta, sumak en verse kruiden. Meng door elkaar.

Presentatie

Als hoofdgerecht
Verdeel de bonen over twee borden en besprenkel ze met olijfolie, leg de drie kippenvleugels ernaast.

Als voorgerecht

Neem de vegetarische versie en verdeel alles over 4 borden met stokbrood erbij.

(Bron gebakken boterbonen: kookboek ‘Plenty’ van Yotam Ottolenghi)