De Brouwerij

Amburon Belgian Craftbrewery NV wil zich onderscheiden door innovatie vanuit de Belgische biertraditie. In lijn van die traditie mikken we op evenwichtige en toegankelijke bieren, puur van smaak, soms net afwijkend van wat men traditioneel gewend is. We volgen de nieuwste trends in houtrijping, gebruik van wilde gisten en opkomende bierstijlen. Al onze bieren worden ambachtelijk gebrouwen. Dit gebeurt nauwgezet en precies, hetgeen belangrijk is voor de kwaliteit van het bier. De bieren worden regelmatig extern op kwaliteit getoetst bij het vermaarde Delvaux-laboratorium.

Amburon Belgian Craftbrewery NV is begin 2016 opgericht door Davy Daniëls (zaakvoerder) met medevennoten Carlo De Baere en Jan Jacobs. In augustus wordt de brouwzaal geopend. Davy kreeg de liefde voor bier van thuis mee. Zijn grootvader startte in 1961 een drankenhandel, die tot op de dag van vandaag bestaat en zo’n 600 Belgische bieren verkoopt. De brouwerij staat naast deze drankenhandel aan de Hasseltsesteenweg te Tongeren. In 2009 lanceerde Davy met jeugdvriend en meesterbrouwer Bart Durlet een Tongers stadsbier, de ‘Amburon’. Hiernaar is de brouwerij vernoemd. Mede uit trots en respect voor de historie van Tongeren* en het Belgisch bier.

* Amburon verwijst naar de lokale Eburonenleider Ambiorix, een dappere Galliër. Hij verzette zich destijds met succes tegen de Romeinse bezetter. Zijn standbeeld staat in Tongeren. De TUNGRI zijn de oorspronkelijke bewoners van deze oudste stad van België.

Onze meesterbrouwer Bert Housen, was voorheen actief bij brouwerij Anders. Hij is opgeleid door Bart Durlet en deed ruime ervaring op met zeer veel verschillende biertypes en stijlen. Hij staat in voor de productie bij Amburon Belgian Craftbrewery. We brouwen met een hoogwaardige installatie maar gebruiken voor langere lagering van zeer speciale type bieren ook houten foeders.

In 2017 is ons proeflokaal geopend. Groepsbezoek aan de brouwerij kan geboekt worden via www.tongeren.be/toerisme (dagtrip – geleide bezoeken). U vindt ons ook op www.beertourism.com. Volg ons voor evenementen ook op facebook

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom TUNGRI en onze brouwerij? Volg ons op Facebook.

Meer informatie over ons en de brouwerij www.amburonbelgiancraftbrewery.be